Nieuws actueel

Bibliotheek voor volwassenen

Etalagewedstrijd Nijntje

poster_etalagewedstrijd_Horst_nijntje_WWil je een boekje winnen van Nijntje en Nina?
Die dan mee met de etalagewedstrijd in Horst. Vraag naar het deelnameformulier bij de bibliotheek of boekhandel Bruna!
Lees meer

De week van het Luisterboek 2014

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren een toegevoegde waarde en weten de stem te waarderen. En er zijn natuurlijk ook blinden en slechtzienden voor wie het luisterboek de enige manier is om te lezen.

De Week van het Luisterboek bestaat sinds 2005 en wordt sinds 2012 georganiseerd door de Stichting CPNB. In 2014 vindt de week plaats van maandag 19 mei t/m zondag 25 mei.


Lees meer

Winnaars Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014

djl_2014_A

Het boek Tilt van Michiel Stroink kreeg de meeste stemmen van de jongeren en won daarmee de Publieksprijs van de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs 2014.

De Juryprijs in de categorie Vertaald gaat naar De verticale man, vertaald door Pieter van der Drift en geschreven door Davide Longo.

Zeven pogingen om een geliefde te wekken van Ineke Riem wint de Dioraphte Jongerenliteratuur Prijs in de categorie Oorspronkelijk Nederlandstalig.

Lees meer op http://www.djp.nl/nieuws.html

 

 


Lees meer

Overig nieuws


BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl