Nieuws actueel

bannerromans

Lolita lezen in Teheran: boek van de derde Literaire Salon

lolita_lezen_in_teheranDe Literaire Salon - een samenwerkingsproject tussen De Bibliotheek en Literair Café Venray - gaat het derde seizoen tegemoet. Op twee donderdagavonden komend najaar vinden twee bijeenkomsten plaats. Het boek 'Lolita lezen in Teheran' van, A. Nafisi wordt dan ingeleid en besproken. Het is een voorbeeld van Arabische literatuur, een idee dat vorige keer in de groep naar voren kwam.


Lees meer

Spannende halve finale van de Nationale Voorleeswedstrijd

winnaars_regionale_ronde

Ruben Hartgerink (links op de foto) van basisschool St. Anna uit Blitterswijck is een van de provinciale finalisten van de Nationale Voorleeswedstrijd. Samen met Iris Janssen (De Brink Ottersum) en Alejandro Fekkes Cruz (Adelbert Mook) won Hartgerink zaterdag de halve finale in Kunstencentrum Jerusalem in Venray

 

 


Lees meer

nominaties Jonge Jury

jonge_juryDit schooljaar is er weer enthousiast gelezen uit de lijst met boeken van de Jonge Jury. Tot 6 maart kon je je stem uitbrengen op jouw favoriete boek(en).

Nu is het zover. De ruim 10.000 stemmen zijn geteld en daarmee zijn de nominaties voor de Prijs van de Jonge Jury 2015 bekend!


Lees meer

Overig nieuws


BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl