Literaire Salon

banner_de_dood_van_murat_idrissi_580x180

logoliteraircafevenray

De Literaire Salon is een samenwerkingsproject van BiblioNu en Literair Café Venray.

De Literaire Salon vindt plaats bij BiblioNu Venray,  Merseloseweg 59 op donderdag 2 en 30 november 2017 van 19.30 tot 21.30 uur.

De Literaire Salon

De Literaire Salon is bedoeld voor de liefhebbers van literatuur en staat onder leiding van Emmy Rongen, docent Nederlands aan het Raaylandcollege van Venray. Aan de hand van inleidingen over de schrijver en boek, ondersteund met audiovisueel materiaal, worden schrijver en boek op de twee avonden diepgaand geanalyseerd.

Kosten en aanmelden

 • € 25,00 per persoon voor twee avonden.
 • Aanmelden via e-mail: info@biblionu.nl
  Tevens het bedrag overmaken op rekeningnummer: NL59 RABO 0139989587 ten name van BiblioNu Venray onder vermelding van uw naam en Literaire Salon najaar 2017.
  Uw aanmelding is definitief zodra het bedrag op het rekeningnummer is bijgeschreven. Deelnemers die zich hebben aangemeld, ontvangen hierover persoonlijk bericht.
 • Het boek 'De dood van Murat Idrissi' van Tommy Wieringa wordt voor € 7,50 door BiblioNu beschikbaar gesteld, een geste van de BiblioNu ter gelegenheid van het jubileum van het Literair Café.
  Wilt u ook het boek ontvangen, dan graag in totaal € 32,50 overmaken
  Aanmelding tot uiterlijk 1 oktober a.s.

  Heeft u interesse? Aarzel niet te lang er zijn maximaal 12 plaatsen beschikbaar.

De dood van Murat Idrissi

De veerboot van Tanger naar Algeciras, een felle wind jaagt door de Straat van Gibraltar. In het ruim van het schip, verscholen in de kofferbak van een auto, sterft een jongeman. Met de dode verstekeling in hun auto rijden twee jonge Marokkaans-Nederlandse vrouwen even later Spanje binnen. Groot en leeg strekt het land zich voor ze uit. Aan weerszijden van het asfalt de woestijn. Wat begon als lichtzinnig avontuur, is hun noodlot geworden.


Geen dikke pil, maar een boek met meer dan voldoende gesprekstof.


Auteur Tommy Wieringa is een publiekslieveling van velen. Een auteur die in zijn boeken blijkt geeft van maatschappelijk engagement. Het Literair Café zal deze auteur uitnodigen voor de jubileumbijeenkomst in maart 2018.


BiblioNu Merseloseweg 59 5801 CC Venray Tel.: (0478) 581 970 info@biblionu.nl